Little b's Hot Honey Sticky Zalm
- Sam Debevere
- 27 mrt
- 1 minuten om te lezen
Bijgewerkt op: 13 mei

Ingrediƫnten
Voor 2 personen
2 zalmfilets (met of zonder vel)
1 el olijfolie
1 el sojasaus
½ tl zout
½ tl zwarte peper
½ tl gemberpoeder
1 el Little b's Hot Honey (plus extra voor serveren)
1 el geroosterd sesamzaad
2 bosuitjes, in dunne ringen
Bereiding
1. Zalm voorbereiden
Dep de zalm droog met keukenpapier. Meng in een kommetje de sojasaus, zout, peper en gemberpoeder. Bestrijk de zalm aan beide kanten met dit mengsel.
2. Zalm bakken
Verhit de olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Leg de zalm met de huidkant (of onderkant) naar beneden in de pan. Bak 3-4 minuten, tot de onderkant goudbruin is.
Draai de zalm om en bak nog 2-3 minutenĀ op de andere kant.
3. Hot Honey toevoegen
Zet het vuur laag en bestrijk de bovenkant van de zalm royaal met Little b's Hot Honey.
Laat de honing licht karamelliseren (ongeveer 30 seconden tot 1 minuut) en haal de zalm direct uit de pan.
4. Afwerken
Bestrooi de zalm met geroosterd sesamzaad en bosuitjes.
Serveren
Serveer met extra hot honey drizzle, witte rijst, quinoa of geroosterde groenten.


