top of page
  • Instagram
  • Facebook

Little b's Hot Honey Sticky Zalm

  • Sam Debevere
  • 27 mrt
  • 1 minuten om te lezen

Bijgewerkt op: 13 mei

Hot Honey Sticky Zalm

Ingrediƫnten

Voor 2 personen

2 zalmfilets (met of zonder vel)

1 el olijfolie

1 el sojasaus

½ tl zout

½ tl zwarte peper

½ tl gemberpoeder

1 el Little b's Hot Honey (plus extra voor serveren)

1 el geroosterd sesamzaad

2 bosuitjes, in dunne ringen



Bereiding


1. Zalm voorbereiden

Dep de zalm droog met keukenpapier. Meng in een kommetje de sojasaus, zout, peper en gemberpoeder. Bestrijk de zalm aan beide kanten met dit mengsel.


2. Zalm bakken

Verhit de olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Leg de zalm met de huidkant (of onderkant) naar beneden in de pan. Bak 3-4 minuten, tot de onderkant goudbruin is.

Draai de zalm om en bak nog 2-3 minutenĀ op de andere kant.


3. Hot Honey toevoegen

Zet het vuur laag en bestrijk de bovenkant van de zalm royaal met Little b's Hot Honey.

Laat de honing licht karamelliseren (ongeveer 30 seconden tot 1 minuut) en haal de zalm direct uit de pan.


4. Afwerken

Bestrooi de zalm met geroosterd sesamzaad en bosuitjes.



Serveren


Serveer met extra hot honey drizzle, witte rijst, quinoa of geroosterde groenten.




Ā 
Ā 
bottom of page